Henkilökohtaiset luetut kirjalistat

Ongelmia? Palautetta? Ehdotuksia? Kysymyksiä foorumista? **Osion avoin käyttö suljettu toistaiseksi spämmin vuoksi. Osiota pystyy edelleen lukemaan kirjautumatta**
Vastaa Viestiin
Viesti
Julkaisija
Avatar
Sari
Obstinate, headstrong girl!
Viestit: 264
Liittynyt: 14.01.08 23:47
Paikkakunta: Helsinki

Henkilökohtaiset luetut kirjalistat

#1 Viesti Kirjoittaja Sari » 12.03.10 13:19

Tulipa tällainen mieleen että onko teidän mielestä mitään ideaa siinä, että halutessaan täällä saisi pitää henkilökohtaista ketjua omista kirjakokemuksistaan? Eli voisi avata ketjun johon saisi kirjoittaa ylös esim kirjat jotka aikoo sinä vuonna lukea, haasteet jotka aikoo käydä läpi, sitten listata mitä on sinä vuonna lukenut ja halutessaan voi myös kirjoittaa jonkinlaisia kirja-arvosteluja? Olen eräällä toisella foorumilla ja siellä on tällainen käytäntö ja ne omat "blogit" ovatkin aika suosittuja. Siellä saa myös ihmiset kommentoida näihin muiden blogeihin, kiittää hyvästä arvostelusta tai vinkata että "jos tykkäsit tuosta, tykkäisit ehkä tästäkin".

Ajatuksia?

Avatar
Talvikki
Moderaattori
Viestit: 4085
Liittynyt: 16.05.06 12:43
Paikkakunta: Vantaa

Re: Henkilökohtaiset luetut kirjalistat

#2 Viesti Kirjoittaja Talvikki » 12.03.10 13:47

Periaatteessa mikä jottei -- siitä vain "omaa blogiketjua" perustamaan :D

Arvosteluista kyllä lähinnä tulee mieleeni, että soisin tällä foorumilla noudatettavan sitä käytäntöä, että arvostelut kirjoitettaisiin ao. kirjailijan "omaan" ketjuun (tai joskus voi olla paikallaan perustaa oma ketju per kirjakin) -- se pitää ketjut helpommin luettavina ja myöskin helpottaa todella paljon muiden kommentointia. Oma etunsa on myös siinä, että osioita on helpompi hahmottaa "ah, tuossa on Cornwell-ketju, tuossa MacLean-ketju, tuossa Remes-ketju" sen sijaan että kirjat/kirjailijakeskustelut vallan hajoavat pitkin poikin.

Linkittäminenhän on helppoa joten omaan kirjalistaketjuun voi hyvin kirjoittaa tyyliin "...ja tästä kirjasta enemmän juttua dekkariosion ketjussa" (jolloin tuo kursivoitu siis markkeeraa linkkiä ao. keskusteluketjuun).
Kirjojen pläräystä jo vuodesta 1969 Kuva

If it can be fixed fast, it's a bug; if it will require some more work, it's a feature Kuva

Parhaillaan luen...
Kirjastoni

Avatar
Sari
Obstinate, headstrong girl!
Viestit: 264
Liittynyt: 14.01.08 23:47
Paikkakunta: Helsinki

Re: Henkilökohtaiset luetut kirjalistat

#3 Viesti Kirjoittaja Sari » 12.03.10 13:55

Talvikki kirjoitti:Arvosteluista kyllä lähinnä tulee mieleeni, että soisin tällä foorumilla noudatettavan sitä käytäntöä, että arvostelut kirjoitettaisiin ao. kirjailijan "omaan" ketjuun (tai joskus voi olla paikallaan perustaa oma ketju per kirjakin) -- se pitää ketjut helpommin luettavina ja myöskin helpottaa todella paljon muiden kommentointia. Oma etunsa on myös siinä, että osioita on helpompi hahmottaa "ah, tuossa on Cornwell-ketju, tuossa MacLean-ketju, tuossa Remes-ketju" sen sijaan että kirjat/kirjailijakeskustelut vallan hajoavat pitkin poikin.
Joo, tämähän ei olisi siis mikään ongelma sillä luonnollisesti sen oman arvostelun voisi copy+pasteta myös sinne kyseisen kirjailijan tai kyseisen kirjan omaan ketjuun samalla. Tämä oli itselleni siis itsestäänselvyys, en älynnyt sitä siksi edes aloitusviestissä mainita.

Näillä omilla kirjalistoilla haetaan kai lähinnä sitä että itselle on mukavaa sitten myöhemmin katsella mitä on tullut vuoden aikaan luettua, ellei pidä minkäänlaista muuta listaa missään. Samoin, jos huomaa foorumilla jonkun jäsenen jolla on aika lailla samanlainen kirjamaku kuin itselle, on sitten helppo käydä vierailulla tämän henkilön blogissa ja katsoa että josko sieltä löytyisi taas jotain omaan makuun sopivaa.

Samalla voi pitää kaikki eri haasteensa nätisti koossa samassa ketjussa, ja voi seurata haasteen/haasteitten edistymistä esim. viivaamalla yli jo luetut kirjat.

En tiedä sitten innostuisiko muut tällaisesta?

Mantic
Obstinate, headstrong girl!
Viestit: 356
Liittynyt: 01.03.07 13:42

Re: Henkilökohtaiset luetut kirjalistat

#4 Viesti Kirjoittaja Mantic » 12.03.10 14:39

Vaikuttaa hyvältä. Ainakin itse mielelläni laittaisin pienen kommentin kaikista luetuista kirjoista johonkin, ja sitten, kun niistä on jotain enemmän kerrottavaa, niin kirjoittaa kirjan omaan ketjuun.

Olisiko nuo kirjalistatkin enempi juuri linkkeinä aakkoslistaan ja muihin vastaaviin. Menee muuten hankalaksi päivittää kahta listaa.
-Heli

Avatar
Dei
You are too generous to trifle with me.
Viestit: 877
Liittynyt: 01.06.06 19:20
Paikkakunta: Jiipää

Re: Henkilökohtaiset luetut kirjalistat

#5 Viesti Kirjoittaja Dei » 12.03.10 14:44

Mikä ettei. Mä kirjaan LT:hen mun luetut, lukulistalla olevat ja muut kirjat. Luetuista kirjoitain lyhyen arvostelun tapaisenkin. Voisin hyvin pitää vastaavia listoja täälläkin. Tosin omalta kohdaltani se jäisi kyllä enemmän vain niiden luettuen ja lukulistalla olevien kirjojen listaukseksi arvostelujen pysyessä LT:ssä. Toki niitä parhaimmista kirjoista pyrin kirjoittamaan täälläkin sopivassa ketjussa.

Toisten listoja olisi kyllä mielenkiintoista lukea. Monesti tuolta mitä kirjoja kesken-ketjusta löytyy hyviä lukuvinkkejä.
Heini -78 nimenvaihdoksen kokenut prauruff
Dein luetut 2013

Avatar
Sari
Obstinate, headstrong girl!
Viestit: 264
Liittynyt: 14.01.08 23:47
Paikkakunta: Helsinki

Re: Henkilökohtaiset luetut kirjalistat

#6 Viesti Kirjoittaja Sari » 13.03.10 11:27

Niin, kukinhan sen saa sitten itse päättää millä tapaa hoitaa sen lukulistansa, jos tykkää pitää esim sen aakkoshaasteensa omana ketjunaan ja listata vain luetut kirjansa ja niin edelleen, kullakin on lupa tehdä näköisensä ketju :) Kunhan tosin muistaa sen ohjeistuksen että kommentit kirjoista myös itse kirjaketjuihin.

*alkaapi askarella omaa*

Edit: Niin, sitten kun alkaa tulla valmista niin katson että tökkäisen sen mielestäni sopivimpaan osioon, jos modejen mielestä on väärässä paikassa niin saapi sitten ohjata oikeaan :)

Avatar
Annamari
Moderaattori
Viestit: 3712
Liittynyt: 17.05.06 12:21
Paikkakunta: Jkl
Viesti:

Re: Henkilökohtaiset luetut kirjalistat

#7 Viesti Kirjoittaja Annamari » 13.03.10 16:39

Sopivin osio näille olisi varmaankin 'Yleistä höpinää kirjoista'. Jos omia ketjuja kertyy paljon, niille voidaan sitten tietysti tehdä oma osio. O:)
"I hope I never ridicule what is wise or good." -Elizabeth, P&P
LibraryThing

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Ongelmatilanteet ja ehdotukset”