Teksti hukkuu

Ongelmia? Palautetta? Ehdotuksia? Kysymyksiä foorumista? **Osion avoin käyttö suljettu toistaiseksi spämmin vuoksi. Osiota pystyy edelleen lukemaan kirjautumatta**
Vastaa Viestiin
Viesti
Julkaisija
Loitsu
I can admire you much better as I sit by the fire
Viestit: 67
Liittynyt: 11.12.07 11:24

Teksti hukkuu

#1 Viesti Kirjoittaja Loitsu » 29.03.08 18:01

Kirjoitin juuri äsken pitkän stoorin Anu Kaipaisen "Vilulinnut"-kirjasta. Esikatseluun mennessäni koko teksti häipyi jonnekin bittiavaruuteen ja kone vaati uudelleen sisäänkirjautumista. Onko ongelma tuttu muille ja minkä mokan mahdoin tehdä. Minulle näin on käynyt kahdesti ennenkin, mutta pienemmän työmäärän jälkeen.

Harmittaa, kun otin kaikki kirjanmerkitkin jo pois kirjasta. :soangry:
Kammoan täydellisyytta.
Luojan kiitos se vaara ei minua uhkaa.

- Eeva Kilpi

Avatar
Annamari
Moderaattori
Viestit: 3710
Liittynyt: 17.05.06 12:21
Paikkakunta: Jkl
Viesti:

#2 Viesti Kirjoittaja Annamari » 29.03.08 18:27

Voi ei :( Todennäköisintä on, että istunto pääsi vanhenemaan. En nyt tähän hätään muista, mikä tässä softassa on istunnon enimmäispituus, mutta varotoimena kannattaa ottaa tavaksi kopioida teksti aina ennen lähettämistä. Eli siis valitaan vaikkapa hiirellä koko kirjoitettu teksti ja painetaan sitten Ctrl + C. Jos teksti sitten katoaa, sen saa helposti takaisin avaamalla viestinkirjoitusikkunan (tai minkä tahansa tekstieditorin) ja valitsemalla Ctrl + V.

Mahdollista on myös, että istunto ei ole vanhentunut vaan on tapahtunut jokin muu virhe, hetkellinen katkos tms. Kaikissa tapauksissa kopiointikikka auttaa. (Ehkä pieni lohtu tässä vaiheessa. :( )

Et ole yksin harmisi kanssa, tätä tapahtuu foorumeilla kaikkialla maailmassa... Ja istuntohan vanhenee yleensä juuri silloin kun on kirjoittanut oikein pitkän viestin, jota ei millään viitsisi alkaa uudestaan kirjoittelemaan vaikka ajatuksensa muistaisikin.
"I hope I never ridicule what is wise or good." -Elizabeth, P&P
LibraryThing

Avatar
Talvikki
Moderaattori
Viestit: 4074
Liittynyt: 16.05.06 12:43
Paikkakunta: Vantaa

#3 Viesti Kirjoittaja Talvikki » 29.03.08 18:44

Annamaria komppailen. Karvas kokemus on opettanut, että jos kirjoittaa vähänkin pidemmän ja/tai monimutkaisemman viestin, otan AINA ja joka kerta siitä kopion ennen kuin esikatselen tai napsautan lähetä-namiskaa.
Kirjojen pläräystä jo vuodesta 1969 Kuva

If it can be fixed fast, it's a bug; if it will require some more work, it's a feature Kuva

Parhaillaan luen...
Kirjastoni

Avatar
Annamari
Moderaattori
Viestit: 3710
Liittynyt: 17.05.06 12:21
Paikkakunta: Jkl
Viesti:

#4 Viesti Kirjoittaja Annamari » 29.03.08 19:17

Vielä yksi vinkki - jos istunto pääsee vanhenemaan tai tapahtuu muu katastrofi, kannattaa aina kuitenkin vielä kokeilla palaamista edelliseen näkymään selaimen paluupainikkeella. Teksti saattaa vielä löytyä, ja sen voi kopioida talteen vaikka sitä ei pystykään lähettämään ennen kuin on kirjautunut uudelleen. Tosin saattaa käydä niinkin, että joutuu vain nokakkain tyhjän viestinkirjoitusikkunan kanssa. Johtuneeko sitten evästeasetuksista (cookie) vai mistä, että molemmat vaihtoehdot ovat mahdollisia.
"I hope I never ridicule what is wise or good." -Elizabeth, P&P
LibraryThing

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Ongelmatilanteet ja ehdotukset”