FAQ (Usein kysytyt kysymykset)

Tiedotuksia, yleisiä ohjeita, FAQ ynnä muuta tärkeätä ja ajankohtaista.
Vastaa Viestiin
Viesti
Julkaisija
Avatar
Annamari
Moderaattori
Viestit: 3726
Liittynyt: 17.05.06 12:21
Paikkakunta: Jkl
Viesti:

FAQ (Usein kysytyt kysymykset)

#1 Viesti Kirjoittaja Annamari » 20.05.06 10:35

Kiiruhdamme tapamme mukaan asioitten edelle ja vastaamme ennen kuin kukaan ehtii kysyäkään. Jos et löydä omaan kysymykseesi vastausta tästä viestistä, älä epäröi esittää kysymystäsi Ongelmatilanteet ja ehdotukset -alueella.

1. Miksi joidenkin viestien otsikossa on teksti (MSN)?

Keskustelupalstamme toimi syksystä 2005 kevääseen 2006 MSN-yhteisönä osoitteessa http://groups.msn.com/AustenAIO. Yhteisön sisältö on siirretty tähän sivustoon. (MSN)-merkintä viestin otsikossa tarkoittaa, että viesti on kirjoitettu alunperin MSN-yhteisöön.

2. Miksi viesteissäni näkyy nimimerkkini alla outo teksti?

Tekstit ovat lainauksia Jane Austenin kirjasta Pride and Prejudice (Ylpeys ja ennakkoluulo). Jos olet kirjoittanut vasta vähän viestejä foorumille, nimimerkkisi alla näkyy lainaus Darcyn ja Elizabethin tuttavuuden alkuajoilta. Jos olet kirjoittanut jo paljon viestejä, ovat sitaatit edenneet jo onnelliseen ratkaisuun asti. Asteikko on seuraava:
 • 0 - 49 viestiä: "She is ... not handsome enough to tempt me"
  50 - 99 viestiä: "I can admire you much better as I sit by the fire."
  100 - 199 viestiä: "In vain have I struggled."
  200 - 499 viestiä: "Obstinate, headstrong girl!"
  500 - 999 viestiä: "You are too generous to trifle with me."
  1000 - viestiä: "It is settled ... that we are to be the happiest couple in the world."
3. Keitä moderaattorit ovat?

Aivan tavallisia ihmisiä :wink: Syksyllä 2005 moderaattorit törmäsivät toisella nettifoorumilla ja Talvikki heitti ilmaan idean omasta kirjafoorumista. Annamari tarttui peesiin ja yhdessä ideoimme msn:lle AustenAIO-yhteisön. Sen keskustelupalstan huonoihin toimintoihin kyllästyneinä siirsimme keskustelut ketterämpään ympäristöön austenaio.net-osoitteeseen.

4. Mitkä ihmeen kinkerit?

Kinkerit ovat lukupiiri, jossa luemme Jane Austenin teoksia ja muita mielenkiintoisia, yhdessä valittuja kirjoja sovitussa tahdissa sekä keskustelemme niistä. Etenemisestä huolehtii ja keskusteluja vetää yksi tehtävään valittu jäsen, mutta kuka tahansa saa avata keskustelun mistä tahansa kirjan sisältöön liittyvästä aiheesta.

5. Miten tämä keskustelupalsta oikein toimii??

Miten lisään aiheen? Voinko muokata tekstiäni? Voinko poistaa viestini kokonaan? Miten äänestys luodaan?

Moniin käyttäjää mahdollisesti askarruttaviin kysymyksiin tämän keskustelupalstaohjelman luojat ovat ystävällisesti laatineet ohjeet :D Ne löytyvät sivun ylälaidasta, heti "Kirjojen ystävän oma olohuone" -tekstin alta: linkki "UKK".
(Ja kyllä, voit muokata viestiäsi -- erityinen lohtu ainakin MSN-yhteisömme keskustelupalstaan turhautuneille :D ) Jos et löydä apua ongelmaasi Ohjeesta, voit toki aina kysyä valvojilta neuvoa Ongelmatilanteet ja ehdotukset -palstalla tai vaikkapa yksityisviestillä.

6. Mitä tarkoittaa S&S? P&P? JA?

JA on Jane Austen itse. Myös Austenin kirjoista käytämme usein alkuperäisten nimien lyhenteitä:

P&P - Pride and Prejudice
S&S - Sense and Sensibility
NA - Northanger Abbey
MP - Mansfield Park

7. Miten saan viesteihini hauskoja hymiöitä?

Olethan huomannut, että hymiöitä tulee näkyviin rutkasti lisää, kun napsautat viestinkirjoitusikkunassa hymiöiden alapuolella olevaa Lisää hymiöitä -tekstiä? Jos nämäkään hymiöt eivät sinulle riitä, voit käyttää netistä löytyviä hymiöitä, vaikkapa osoitteesta http://www.freesmileys.org/free-animated-smileys.php tai http://www.emoticons.online.fr/. Kopioi hymiön linkkiteksti viestiisi ja lisää sen molemmin puolin img-tagit (jolleivät ne kopioidu linkin mukana suoraan hymiösivulta). Eli näin:

Koodi: Valitse kaikki

[img]http://bestsmileys.com/lol/17.gif[/img]
Hymiö tulee tällöin näkyviin valmiiseen viestiin, tässä esimerkissä Kuva

8. Miksi päävalikon alareunassa näkyvä viestien kokonaismäärä lisääntyy, mutta en löydä mistään uusia viestejä?

Foorumin moderaattoreilla on keskustelupalstalla oma muilta piilotettu osio, jossa he neuvottelevat foorumia koskevista käytännön asioista. Et ole menettänyt mitään mielenkiintoisia kirjakeskusteluja, he vain pohtivat varmuuskopiointeja, koodin päivittämistä ja muuta yhtä kiehtovaa.
"I hope I never ridicule what is wise or good." -Elizabeth, P&P
LibraryThing

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Ylläpidon viestit”